Het is al ruim een jaar geleden. 19 september 2015 hadden we de eerste vergadering met, wat we toen noemden, de ‘Webcrew’ van de Jeugdzolder.

“De Jeugdzolder is een zolder boven de Ichthushof. Meerdere avonden per week zijn we open. Jongeren kunnen hier terecht om elkaar te ontmoeten, samen spellen te spelen of gewoon lekker te chillen. Natuurlijk is de bar open om iets te drinken met wat lekkers te halen.” – www.jeugdzolder.nl

De week daarvoor was ik benaderd door een broeder uit de kerk, met de vraag of ik deel uit wilde maken van ‘de crew’. Om samen de zolder te promoten. Deze zou die week erna geopend worden en onze taken zouden liggen op het gebied van PR (Public relations, met andere woorden: promotie maken).

Aangezien ik net mijn opleiding in die richting had afgerond, en al langere tijd ‘iets’ wilde doen binnen de kerk, besloot ik de uitdaging aan te gaan!

Wat begon in de basis met een facebook pagina om de openingstijden en activiteiten te communiceren is in het jaar daarna sterk gegroeid. Op dit moment bestaat ons team uit 4 personen en doen we veel meer dan alleen het doorgeven van de openingstijden.

Vaak denken mensen dan ik ‘Dé man van de Jeugdzolder ben’, ik hou het bij promoten van activiteiten die anderen organiseren, samen vormen we een team!

Snel door naar de kern van deze blog. In de loop van het afgelopen jaar zijn we erg gegroeid en dat heb ik persoonlijk als zegen ervaren. Vooral het avontuur met de Afwasboys (lees AFWASBOYS) heeft daar een grote bijdrage aan gehad.

Momenteel hebben we een facebook pagina met meer dan 1400 volgers, een website met 20.000 unieke bezoekers in het eerste jaar, een actief Instagram account en een wekelijkse mailing met updates en inspiratie. We hebben contact met een aantal mensen die regelmatig inspirerende blogs voor ons schrijven, en er zijn mensen die zich bezig houden met het organiseren van activiteiten.

“Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, kan ik alleen maar dankbaar zijn.”

Van ‘0’ naar een groot netwerk waarin we elkaar informeren en inspireren. Dat heeft heel veel tijd gekost. Tijd die anderen niet zien, achter de schermen druk met van alles en nog wat om maar te zorgen dat alles goed verloopt. Ik heb daar heel wat uren in zitten, en vele met mij. Op het laatste moment nog een poster ‘in elkaar draaien’, in de nachtelijke uren een stuk schrijven voor het kerkblad of het Urkerland… Maar als ik er aan terug denk dan is het me het allemaal waard geweest. Als ik nu bedenk wat ik er voor terug heb gekregen.

De vele contacten en mensen die ik er door heb leren kennen. Iedereen die mij weer op zijn eigen manier inspireert en aan het denken zet.

Hiervoor zou ik nooit zo ‘aanwezig’ zijn geweest in een groep. Maar het aansturen van de PR heeft mij een soort van gedwongen om daar verder in te groeien. Maar ook te groeien in mijn geloof, iemand die mij beter kent zal weten dat ik niet heel erg theoretisch ben 😉 Ik vind het dan ook heerlijk om op deze manier praktisch bezig te zijn in Gods koninkrijk. Het versterkt mij en elke keer zet het me weer aan het denken:

-> Als ik meer focus op de preek, omdat ik daar een quote uit wil halen
-> Als ik een aangeleverde blog doorlees voordat deze online gaat
-> Als ik in gesprek raak met mensen op de zolder
-> Als ik content verzamel voor de nieuwsbrief en weer op een inspirerend bericht stuit

En ga zo maar door. Op dit moment speelt de Jeugdzolder een grote rol in mijn (geloofs)leven. Ik put er kracht uit, en energie om ook weer nieuwe dingen verder te ontwikkelen. Dat hoop ik nog lang te mogen blijven doen.

“Als ik dan op zondagavond op de zolder kom, en ik zie dat er een grote groep jongeren geniet van hun avond, door te zingen, een spel te spelen of een diepgaand gesprek te hebben met elkaar. Kan ik niets anders dan dankbaar zijn!”

Natuurlijk was dit helemaal alleen niet gelukt, daarom alle dank naar iedereen die op kleine of grote wijze zijn eigen aandeel heeft gehad! Maar bovenal ook alle dank naar onze lieve vader, die ons gezegd heeft met een zolder waarop wonderen gebeuren en gebeden verhoord worden!

Voor wie nog vragen heeft, neem gerust contact op! Meer info over de zolder? Zie hieronder,

Voor nu, stay multumesc!
– Wouter de Vries

www.jeugdzolder.nl (inspirerende blogs en activiteiten)
www.facebook.com/jeugdzolder
www.twitter.com/jeugdzolderUrk
www.instagram.com/jeugdzolder
info@jeugdzolder.nl

Comments

comments