Op deze website wil ik ook graag andere mensen de kans geven om hun verhalen te delen. Dat doe ik doormiddel van gastblogs.
Vandaag deel 2 (lees eerst deel 1) van de tweedelige serie ‘Een week met God’, over een broeder die een dochter ontvangt en moet slagen voor een belangrijk examen.

Zelf ook je verhaal delen doormiddel van een blog of filmpje? Neem contact op!

 

Dinsdagmorgen 8 uur. Door de regelmatige voedmomenten van de baby was ik al heel vroeg waker.

Ik pak mijn telefoon en zie heel veel berichtjes. “Wat zou er aan de hand zijn?”

Het zijn allemaal berichtjes van kennissen die me succes wensen voor het examen. Ze zijn me dus niet vergeten! Wow dat had ik nooit verwacht. 1 berichtje valt me in het bijzonder op. Een geloofsbroer van me stuurt me de Zegen mee d.m.v. de tekst uit Filippenzen; Ik vermag alle dingen door Hem die mij kracht geeft.

He dat is grappig, dat is mijn lijftekst. Maar ja, Die kracht heb ik de afgelopen week nog niet echt ervaren. Nou ja nog maar even douchen en dan langzaamaan naar Amersfoort.

“Ik ben bang, in paniek, ik ben er niet klaar voor. Ik ga straks zakken voor het examen en dan is het klaar. Weg baan, weg toekomst.”

Als ik onderweg ben luister ik naar grootnieuws radio. Op dit christelijke radiostation geven ze de luisteraars iedere dag een tekst mee uit de bijbel. Vandaag is de tekst genomen uit Jesaja 41;

“Wees niet bang,
want ik ben bij je,
vrees niet,
want ik ben je God.
Ik zal je sterken,
ik zal je helpen,
je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.”

Opeens besef ik het! Ik heb aan iedereen om me heen gevraagd om voor me te bidden maar heb ik dat zelf eigenlijk wel gedaan? Heb ik deze hele situatie zelf wel in Zijn handen gelegd? Ik schaam me kapot en begin al rijdend hardop tegen God te spreken.

“God, hier ben ik. God ik wil u danken voor alles wat u mij gegeven hebt. Alle genade die u mij de afgelopen week ook weer hebt geschonken. Dank u voor mijn prachtige gezin. Mijn leuke baan en al mijn vrienden en familie. God ik weet dat u bij mij bent en dat U straks ook bij mij zult wezen. Dank U wel God dat ik straks mag slagen, want U bent bij mij!”

Ik ga samen met God het examen in en na een uur sta ik buiten met een blaadje in mijn hand waar op staat: Voldoende!

Ik bel mijn vrouw, mijn familie en iedereen is door het dolle heen. Ik vraag ze om niet te vergeten God te danken. Als ik weer in de auto zit en op de snelweg rijdt is het alsof ik een klap in mijn gezicht krijg.

“Ik heb iedereen gevraagd om Hem te danken dat ik ben geslaagd, maar heb ik dat nu zelf al wel gedaan?”

Ik pak het eerstvolgende pompstation en zet de auto neer. Ik doe de radio uit en dank God voor wat hij voor mij betekend en wat Hij voor mij heeft gedaan. Och wat zou ik nu graag direct antwoord willen krijgen van God. Dat hij me bijvoorbeeld even zou feliciteren met mijn diploma. Ach laat maar denk ik, en start de auto.

Mijn ogen worden vochtig en mijn adem stokt. Net voor ik mijn weg wil vervolgen klinkt er namelijk een lied op de radio. Het is een mooi lied, een lied van hoop, kracht en vertrouwen. Het is dat lied dat me de hele week al dwars zat. Dwars zat? Nee ik besef nu dat dit lied me de hele week al heeft geholpen. Hij heeft op de moeilijkste momenten mij willen laten zien dat Hij bij me is. Hij heeft mij deze week zo ontzettend veel gegeven. Het is niet te bevatten.

Hij heeft ons weer een gezonde dochter gegeven.
Prachtige mensen om ons heen die van ons houden en voor ons zorgen.
Vrienden en familie die voor ons bidden, en danken.
Ik ga nu lekker naar huis en kan eindelijk genieten van ons pasgeboren meisje.

“Ik sluit mijn ogen en draai het volume wat op. Inmiddels lopen de tranen van vreugde, dankbaarheid en verwondering over mijn wangen en ik begin hardop mee te zingen met de radio;”

When Christ shall come with shout of acclamation
And lead me home, what joy shall fill my heart
Then I shall bow with humble adoration
And then proclaim, my God, how great Thou art

Then sings my soul, my Saviour God, to Thee
How great Thou art, how great Thou art
Then sings my soul, my Saviour God, to Thee
How great Thou art, how great Thou art

Haar naam is Izzy, wat betekend, Verlossing door God!

 

Onze broeder heeft er voor gekozen om anoniem te blijven, om zo de aandacht niet op zichzelf te vestigen maar om jou als lezer aan het denken te zetten. Wij zijn benieuwd naar jullie reacties!

Comments

comments