Op deze website wil ik ook graag andere mensen de kans geven om hun verhaal te delen. Dat doe ik doormiddel van gast blogs. Jante deelt haar persoonlijke verhaal op haar eigen blog. Ik vroeg haar waar ze dankbaar voor was. Haar antwoord lees je hieronder en heeft ook mij aan het denken gezet.

Zelf ook je verhaal delen doormiddel van een blog of filmpje? Neem contact op!

 

Dankbaar, waar ben ik allemaal dankbaar voor… Vaak ben ik geneigd te bedenken wat ik niet heb en wat niet is gelukt.

Ik ben een perfectionist het kan altijd beter, of beter gezegd het moet altijd beter.

Ik ben 21, heb een leuke baan, auto,  leuke familie en vrienden etc..  Ben ik jaloers? Nou, nee ik vind van niet. Maar ik heb wel prestatiedrang; als iemand anders het kan kan ik het ook en misschien wel beter. Ben ik dan ondankbaar? Nou, nee.

Ik ben het vanzelfsprekend gaan vinden waar ik dankbaar voor moet zijn. Waardoor ik mij bij bijzondere gebeurtenissen pas realiseer wat ik allemaal heb.

Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar. (kolossenzen 4:2)

Als ik ’s avonds ga danken en bidden, probeer ik mij toch altijd te bedenken waar ik dankbaar voor moet zijn.
Hoe normaal is het dat ik ‘s morgens wakker word? Of dat ik als ik in de koelkast kijk gewoon eten heb?  Ook op Urk zijn er genoeg gezinnen die het moeilijk hebben, bij wie het niet normaal is dat er altijd eten is.  Ben ik speciaal, ben ik zo goed dat ik dat allemaal verdien? Nee zeker niet.

Zeker ik ben zondig en heb mijn slechte gedachten.

Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren. (Filippenzen 4:6-7)

Toen ik 16 was had ik nooit kunnen bedenken dat ik nu zo in het leven zou staan.

16 en depressief, en dat was nog niet alles.

Toen het beter leek te gaan kregen wij problemen thuis met mijn zusje. Ik heb daar een flinke dreun van meegekregen. Een aantal maanden geleden heb ik besloten het te gaan delen, erover praten en schrijven. En als je al eens 2 keer iets geschreven hebt wat negatief is ga je bij jezelf wel even na hoe sta ik in het leven, wil ik dit…

Ik kan mijn negatieve instelling niet uitzetten, maar ik kan mij wel dankbaar gaan voelen.

Helaas heb ik met mijn zusje geen contact meer maar gelukkig heb ik er nog 1 en nog 3 broertjes. Elk moment dat wij het leuk hebben met elkaar ben ik dankbaar. Dankbaar omdat ik ze heb, omdat wij elkaar hebben.

Waar ik het meest dankbaar voor ben is dat wij een God hebben en dat ik Hem mag kennen.

Tijdens moeilijk momenten kan ik altijd bij iemand terecht. En dat heb ik zeker nodig gehad. Het is verschrikkelijk wat wij als gezin hebben moeten meemaken. Maar ik ben er wel door veranderd, ik ben sterker geworden, positiever en meer open naar mensen toe. En daar ben ik God dankbaar voor.

Eerst dacht ik dat het mij niet zou lukken om deze blog te schrijven. Waarom dankbaarheid? Hoe dan? En nu kan ik niet meer stoppen met schrijven waar ik allemaal dankbaar voor ben… Het was weer even een eyeopener; Dus ook voor het schrijven van deze blog ben ik ontzettend dankbaar!

Ik wil u loven, HEER, met heel mijn hart, vertellen van uw wonderdaden! (psalm 9:2)

Jante Hakvoort
schrijft in haar blogs op afterrain.nl over de periode die ze als persoon (en gezin) meemaakte toen zusje Corrie een relatie kreeg met een man uit Koeweit.

 

 

Comments

comments